Slávnostná morčacia roláda

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 03. 08. 2009

Suroviny: 1 plátok sendviča alebo 1 pečivo, po viazaničke petržlenovej vňate a pažítky, 400 g syru Feta, 1 vajce, soľ, korenie, 1200 g morčacích pŕs, 1 PL oleja.

Postup: Mäso opláchneme a osušíme. Potom mäso vodorovne nakrajujeme nožom tak, aby sme narezali čo najväčší plát. Krajec sendviča alebo pečivo rozmrvíme na panvicu a nasucho opečieme. Bylinky najemno nasekáme-(trocha si odložíme na ozdobu a pridáme ich k opečenému sendviču. Potom pridáme na kocky nakrájanú Fetu, vajce a zmes dochutíme soľou, korením a premiešame. Zmes natrieme na plát mäsa a potom mäso stočíme do rolády. Roládu spevníme niťou alebo motúzikom a vložíme do pekáča potretého olejom. Roládu podlejeme 2,5 dcl vody a v predhriatej rúre na 200°C pečieme asi 1a1/4 hodiny. Upečenú rolku necháme trocha vychladiť a nakrájame ju na hrubšie plátky. Podávame s opekanými zemiakmi a s rajčinovým šalátom.