Suroviny: 1 kuracie prsíčka, 200 g tvrdého syra, 100 g údeného syra, asi 5-6 väčších zemiakov, 1 smotanu-33%, 2-3 strúčiky cesnaku, maslo, soľ, čierne korenie, zmes korenia na pečené kura, petržlenovú vňať
Postup: Kuracie prsíčka pokrájame na malé kocky a ochutíme soľou, čiernym korením a zmesou korenia. Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska. Syry postrúhame a zmiešame s prelisovaným cesnakom a smotanou, dochutíme soľou. Pekáč vymastíme, dáme naň vrstvu nakrájaných zemiakov, osolíme, potom dáme nakrájanú kuracinku, ktorú potrieme syrovou masou. Poslednou vrstvou sú zemiaky, ktoré osolíme a pokladieme na ne tenké plátky masla. Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180°C asi 30 minút. Potom alobal odložíme a ešte 10-20 minút necháme zapiecť. Pri podávaní jedlo posypeme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.