Pečené naložené kura

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 15. 08. 2009

Suroviny: 1 kurča, anglická slanina (podľa chuti, tak 10-15 dkg), 1/8 masla, 1 veľká cibuľa, 1 dcl kečupu, čierne, biele korenie, bobkový list, soľ, vegeta, karí, provensálske korenie, grilovacie korenie, cesnak

Postup: Kurča očistíme a naporcujeme na väčšie kúsky. (Trup si odložíme a upotrebíme na polievku). Naporcované kúsky kurčaťa osolíme, posypeme vegetou, provensálskym korením, alebo oreganom a tymianom, pokračujeme griľovacím korením, a dobre premiešame. Dáme na 1 hodinu do chladničky marinovať. Na kocočky nakrájanú slaninku opražíme dočervena, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme. Potom pridáme maslo, kečup, čierne a biele korenie podľa chuti, 3-4 bobkové listy a chvíľu spolu restujeme. Namarinované koracie kúsky kurčaťa naukladáme do pekáča, navrch nalejeme uvarenú kečupovú zmes a pekáč prikryjeme alobalom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 1 hodinu. Potom alobal odokryjeme, porcie mäsa potrieme prelisovaným cesnakom a ešte necháme asi 10-15 minút dopiecť pri 250°C. Podávame s ryžou a hlávkovým šalátom.