Maslová kuracinka s broskyňou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 15. 08. 2009

Suroviny: Kuracie prsia, broskyňový kompót, 2 vajíčka, 2 lyžice kečupu, šunka alebo diétna saláma, soľ, sójová omáčka, kari,, pizza korenie, maslo, tvrdý syr

Postup: Zapekaciu nádobu si vyložíme plátkami masla. Kuracie prsia si narežeme, posolíme a jemne posypeme korením. Môžeme pokvapkať aj panennským olivovým olejom. Na maslo uložíme polovicu mäska...na to šunku...rezančeky syra pokrájané broskyne a opäť mäsko.Na mäsko plátky masla a zalejeme to celé dvoma rozšľahanými vajíčkami so soľou a kečupom. Podlejte aj šťavu z kompótu....Prikryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry na 200°C. zhruba na 20 minút. Potom dáme preč alobal a pripečieme ...tak 10 minút. Pustí to veľa šťavy a aj maslo pridá svoje....potom tým maslom omastíte zemiačiky...dobrú chuť! Výsledok je sladko-kyslastá kuracinka s jemnou chuťou masla...... rýchle a nenáročné. Vhodná príloha sú varené zemiaky alebo ryža.