Kurča pre labužníkov

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 17. 08. 2009

Suroviny: kuracie mäso- (môžu byť kuracie stehná, horné-dolné či len kuracie prsia (ale vtedy sa proces dusenia a pečenia skráti ), korenie mletá rasca, soľ, mleté nové korenie, mletá červená paprika (štipľavú ak to chcete len pre dospelých), zeleninka t.j. kukurica sterilizovaná, fazuľa v chili omáčke, pór, cibuľa, čierne olivy (keď neľúbite tak ich tam proste nedáte a dáte tam namiesto toho napríklad šampióny), klobáska ....

Postup: Kuracie mäso očistíme, opláchneme a osušíme. Mäsko si dáme do zapekacej misy....Osolíme okoreníme koreniami..Pridáme olej cca 3-4-5-6 PL oleja....(záleží od množstva aké robíte), 200ml vody na podliatie...Postupne prilievame viac ak potrebujeme ....Zakryjeme a dáme na 20minút dusiť....Druhý základ je zeleninka....Nakrájame si ju ....Pridáme k mäsku ,ktoré sme dusili cca 20minút......Prikryjeme a dusíme asi 10-15 minút... Potom odkryjeme a dáme piecť na približne 10-15 minút...Zhruba po tých 40-50 minútach je to hotové !