Suroviny: kuracie prsia, zemiaky, cibuľa, paprika, olej, soľ, mletá rasca, zmes korenia na pečené kuriatko..
Postup: Pekáč vymastíme olejom,.. surové zemiaky očistíme, nakrájame na hrubšie kolieska, posypeme ich mletou rascou a všetky zhrnieme na jednu stranu plechu..Kuracie prsia opláchneme, osušíme, osolíme ich z oboch strán, z hornej posypeme zmesou na pečené kura..nakrájame si na hrubšie kolieska cibuľu aj papriku.. na hrubšie preto, lebo pečením sa nám to scvrkne .Na prsíčka navrstvime cibuľu a papriku- nebojte sa dať tej cibule hodne veľa, pretože sa skutočne objem zníži na polovicu . zmes podlejeme troškou vody,..prikryjeme alobalom a dusíme asi 50minut...po uplynutí tejto doby to odokryjeme a na každé mäsko položíme plátok-dva eidamu a dáme naspäť do rúry zapiecť na 10 minút...syr sa nám pekne roztiekol a môžeme servírovať..podávame trebárs s broskyňovým kompótom.. ak chcete viac experimentovať, môžete na mäsko položiť plátok anglickej slaninky a celkovo tu bude chutiť ako živánska!