Suroviny: kuracie prsia * olej * 500 ml šľahačkovej smotany * 250 g syra s modrou plesňou * mleté biele korenie * bylinková soľ * PRÍLOHA: Cestoviny penne alebo ryža * zelenina
Postup: 1. Kuracie prsia nakrájajte na pásiky, 2. a prudko ich osmažte na horúcom oleji domäkka a biela. Nesoľte!!! Niva je dosť slaný syr, jedlo osoľte radšej až po uvarení. 3. Pridajte mleté biele korenie (môžete kľudne použiť aj mleté čierne korenie) 4. Prilejte šľahačkovú smotanu, 5. a nastrúhanú Nivu (ak nechcete špiniť struhadlo, Nivu kľudne iba prstami rozdrobte) a varte až sa Niva rozpustí. Nechajte prejsť varom a hotovo. 6. Nakoniec podľa chuti jedlo posoľte. 7. Ako prílohu pridajte uvarené a scedené cestoviny Penne. Na dozdobenie dáme na tanier cherry paradajky napichnuté na kokteilových vidličkách s petržlenovou vňaťou.