Šťavnaté vyprážané kuracie rezne v kyslej smotane

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 18. 08. 2009

Suroviny: 4 kuracie prsia,1 kyslá smotana,3 strúčiky cesnaku,1 vajce,30-40 dkg postrúhaného syra, olej na vyprážanie, strúhanka na obalenie, soľ, korenie

Postup: Kuracie prsia si pozdĺžne rozrežeme na 2 tenšie kusy ,vyklepeme, osolíme a okoreníme. Pripravíme si marinádu z 1 kyslej smotany,1 celého vajca a 3 roztlačených strúčikov cesnaku. Kuracie prsia vložíme do marinády a necháme odležať 2 hod. ( alebo aj celú noc) Po vybratí z marinády ich obalíme v postrúhanom syre, následne v strúhanke a vypražíme na oleji dozlatova. Výborný recept, mäso aj po vypražení ostane mäkučké a šťavnaté.