Kuracie prsia na mede

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 18. 08. 2009

Suroviny: Celé kuracie prsia * soľ * mleté čierne korenie * med * olivový olej * sójová omáčka sladká * sójová omáčka ostrá * olej na opečenie * PRÍLOHA: dusená zelenina * ryža.

Postup: Kuracie prsia umyte, dobre osoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Z týchto surovín si urobíme medovú marinádu: med, sójové omáčky a olivový olej. Do misy, ktorá sa dá uzavrieť, dajte med, pridajte olivový olej, sójovú omáčku sladkú a sójovú omáčku pikantnú. Dobre rozmiešajte. Kuracie prsia vložíme do marinády a necháme 2-3 hodinky marinovať. Po namarinovaní mäso vložte do rozpáleného oleja a z oboch strán dobre opečte. Dávajte pozor na dve veci: nesmažte mäso príliš krátko, pretože by bolo v strede surové a taktiež ho nesmažte príliš dlho, bolo by suché a marináda na povrchu by zhorela. Ideálne je smažiť ho na prudkom ohni zakryté pokrievkou, takých 5-6 minút z oboch strán. Kľudne opečte mäsko dochrumkava, zvnútra by malo ostať mäkučké a šťavnaté.. Mäso vyberte na dosku a nakrájajte na rezne. Ako prílohu podávajte dusenú zeleninu a ryžu, resp. namiesto zeleniny kompótové ovocie alebo ananás.