Kuracie soté na placke

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hydina, Vydané dňa: 18. 08. 2009

Suroviny: cca 600g kuracích prsíčok *grilovacie korenie *troška oleja na smaženie *300g kečupu * Príloha: zemiakové placky, zelenina a uhorkový šalát na grécky spôsob.

Postup: Kuracie prsíčka nakrájame (najlepšie) na drobné kúsky. Nakrájané mäso posypeme hojne grilovacím korením a na noc dáme do chladničky marinovať. Namarinované mäso potom prudko orestujeme na troške oleja. Keď je mäsko hotové, pridáme kečup a na slabom ohni necháme podusiť. Originál sa mäsko servíruje do zemiakovej placky, ale môžeme ho servírovať na tanieri zvlášť a podávať s mini placičkami. Podávame so zeleninkou a uhorkovým šalátom ( s kyslou smotanou, kôprom a cesnakom).