Hanácke rezance

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Cestoviny, Vydané dňa: 20. 08. 2009

Suroviny: 300 g domácich širokých rezancov, 100 g nastrúhaného medovníka, 600 ml mlieka, 40 g masla, mletá škorica, 40 g práškového cukru, soľ.

Postup: Domáce rezance dáme do vriaceho osoleného mlieka, uvaríme domäkka a precedíme. Väčšiu misu vysypeme trochou nastrúhaného medovníka a naukladáme do nej po častiach uvarené rezance, pričom každú vrstvu posypeme nastrúhaným medovníkom, cukrom a škoricou. Všetko potom pokvapkáme roztopeným maslom. NÁŠ TIP:Rezance môžeme pripraviť aj tak, že ich uložíme do ohňovzdornej misy, zapečieme vo vyhriatej rúre a pokvapkáme slivkovým lekvárom- rozmiešaným s trochou bieleho vína.