Nebo v ústach

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 29. 08. 2009

Suroviny: CESTO: 8 vajec, 1 rastlinný tuk (Hera), 300 g práškového cukru, 120 g kokosu, 2 PL kakaa, 100 g hrubej múky, 2 hrste nasekaných vlašských orechov. PLNKA: 100 g kryštáľového cukru, 400 ml mlieka, 2 žĺtky, 1 balíček zlatého klasu, 1 maslo. POLEVA: 2 biele čokolády, 6 PL oleja, 250 g marhuľového džemu.

Postup: 1. Žĺtky vymiešame s cukrom a rastlinným tukom. Pridáme 1/2 snehu z bielkov, kokos, orechy, kakao, múku a nakoniec zvyšný sneh z bielkov. Cesto dobre vymiešame, dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. 2. PLNKA: Cukor na panvici skaramelizujeme a zalejeme 200 ml mlieka. Krátko povaríme, kým sa karamel nerozpustí. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky a Zlatý klas. Vlejeme do karamelu a povaríme 3 minúty. Do vychladnutej zmesi vmiešame maslo. 3. Koláč potrieme džemom, natrieme krémom a polejeme čokoládovou polevou z bielej čokolády. elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 18 – 25 minút