Snehový koláč

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 29. 08. 2009

Suroviny: 150 g práškového cukru, 5 vajec, 150 g masla (alebo Hera), 1 kypriaci prášok do pečiva, 100 ml vlažného mlieka, 250 g výberovej polohrubej múky, 100 g marhuľového džemu na potretie, 250 g kryštálového cukru , 1 lyžica citrónovej šťavy, 50 g mandľových lupienkov na ozdobenie.

Postup: 1. Cukor vymiešame s piatimi žĺtkami a maslom. Postupne pridáme mlieko, prášok do pečiva a múku. 2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme upiecť do vyhriatej rúry. Na upečené, ešte teplé cesto natrieme marhuľový džem. 3. Pripravíme si sneh z piatich bielkov, kryštálového cukru a citrónovej šťavy. Nanesieme ho na koláč, povrch posypeme lupienkami mandlí a rýchlo dáme dopiecť pri 180 – 200 °C na 5 – 7 minút.