Suroviny: 150 g práškového cukru, 5 vajec, 150 g masla (alebo Hera), 1 kypriaci prášok do pečiva, 100 ml vlažného mlieka, 250 g výberovej polohrubej múky,
100 g marhuľového džemu na potretie, 250 g kryštálového cukru , 1 lyžica citrónovej šťavy, 50 g mandľových lupienkov na ozdobenie.
Postup: 1.
Cukor vymiešame s piatimi žĺtkami a maslom. Postupne pridáme mlieko, prášok do pečiva a múku.
2.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme upiecť do vyhriatej rúry. Na upečené, ešte teplé cesto natrieme marhuľový džem.
3.
Pripravíme si sneh z piatich bielkov, kryštálového cukru a citrónovej šťavy. Nanesieme ho na koláč, povrch posypeme lupienkami mandlí a rýchlo dáme dopiecť pri 180 – 200 °C na 5 – 7 minút.