Suroviny: 150 g ovsených vločiek, 200 ml mlieka, 2 vajcia, 20 g cukru, 250 g jabĺk, olej na vyprážanie, 4 PL lekváru- (druh podľa chuti), 150 g tvarohu, 2 PL práškového cukru, 2 čl škorice, štipka soli.
Postup: 1.
Ovsené vločky zalejeme horúcim mliekom. Pridáme vajcia, cukor, postrúhané jablká a trošku soli.
2.
Všetko spolu premiešame a na panvici na rozpálenom oleji pečieme z tejto zmesi malé omelety.
3.
Upečené omelety spájame lekvárom po dve. Pred podávaním ich posypeme tvarohom a práškovým cukrom, do ktorého zamiešame trocha škorice.
NÁŠ TIP:
Na obmenu chuti pri príprave zmesi cukor môžete nahradiť medom a do jabĺk pridajte napríklad hrozienka.