Pudingový koláč

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 29. 08. 2009

Suroviny: CESTO:5 celých vajec. 250 g práškového cukru, 100 ml oleja, 100 ml vlažnej vody, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 lyžičky kakaa, 2 lyžičky oleja. PLNKA: 750 ml mlieka, 3 Zlaté klasy, 4 lyžice cukru. POLEVA: 2 kyslé smotany, 4 lyžice cukru, ovocie na ozdobenie (podľa chuti).

Postup: 1. Celé vajcia vymiešame s cukrom do penista (najlepšie vyšľahať mixérom asi 10 minút), pridáme vodu, olej, múku a prášok do pečiva. Vypracujeme cesto. 2. 2/3 cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do zvyšného cesta pridáme kakao rozmiešané v dvoch lyžiciach oleja. Dobre premiešame a cikcakovito vylejeme na biele cesto. Zo Zlatých klasov a z mlieka uvaríme puding a vlažný ho pomocou lyžice porciujeme na cesto. Koláč upečieme. 3. Na teplý koláč rozotrieme vymiešané smotany s cukrom. Vychladnutý koláč posypeme instantným kakaom alebo škoricou, prípadne ozdobíme malinami.