Gaštanové guľôčky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 29. 08. 2009

Suroviny: 500 g gaštanového pyré (2 kocky), 150 g detských piškót, 150 g práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 125 g masla, 1 balíček olúpaných mandlí na ozdobenie, pár kvapiek rumu. POLEVA: 100 g čokolády, 40 g stuženého tuku, 1 lyžica oleja. (Suroviny nám vystačia asi na 60 ks.)

Postup: 1. Gaštanové pyré zmiešame s pomletými detskými piškótami a maslom. Pridáme práškový a vanilínový cukor. Hmotu odložíme do chladu asi na dve hodiny. 2. Rukami tvarujeme guľôčky s priemerom asi 2,5 cm a ukladáme na mastný papier na pečenie. 3. Pripravenou polevou oblievame každú guľôčku tak, že malou lyžičkou nalejeme polevu zvrchu, aby nerovnomerne stekala. Spodná časť ostane bez polevy. 4. Do každej guľôčky vložíme olúpanú mandľu. 5. Servírujeme v malých papierových košíčkoch.