Suroviny: 600 g bravčovej sviečkovice-(panenky), 1 lyžička dijonskej horčice,
1 čili paprička, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžička nasekanej bazalky.
CESTO:
3 veľké zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, 1 mladá cibuľka, 1 vajce, soľ, 3 lyžice hladkej múky, čierne mleté korenie, 1 lyžička nasekaného majoránu, 5 lyžíc mlieka, olej .
Postup: 1.
Horčicu rozšľaháme s olivovým olejom, pridáme nadrobno nasekanú bazalku, čili papričku a dobre rozmiešame. Mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm.
2.
Zemiaky umyjeme, očistíme a nastrúhame. Vodu čiastočne zlejeme, pridáme soľ, korenie, roztlačený cesnak, majorán, nadrobno nasekanú cibuľu a hladkú múku. Všetko dobre premiešame a podľa potreby zriedime mliekom.
3.
Mäso vyberieme z marinády, tak aby jej zostalo na mäse čo najmenej, a obalíme v zemiakovom cestíčku. Na panvici rozpálime väčšie množstvo oleja a medailóniky z oboch strán opražíme. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.