Suroviny: 1 kg polohrubej múky, 200 ml vody, 4 PL sušeného mlieka, kvasnice,
3 lyžičky cukru, 350 ml oleja, 1 kypriaci prášok do pečiva, 6 žĺtkov, slivkový lekvár na naplnenie, soľ.
Postup: 1.
Sušené mlieko rozrobíme s 200 ml vlažnej vody a pridáme kvasnice.
2.
Pripravíme si cesto a necháme ho 2 hodiny kysnúť.
3.
Cesto jemne rozvaľkáme, rozdelíme na štvorčeky, plníme slivkovým lekvárom a vytvarované buchty kladieme tesne vedľa seba.
4.
Na vymastenom plechu buchty necháme ešte chvíľu kysnúť.
elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3 čas pečenia: 30 – 40 minút
NÁŠ TIP:
Po upečení potrite buchty olejom, aby boli vláčne.