Babkine buchty

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Múčne jedlá, Vydané dňa: 29. 08. 2009

Suroviny: 1 kg polohrubej múky, 200 ml vody, 4 PL sušeného mlieka, kvasnice, 3 lyžičky cukru, 350 ml oleja, 1 kypriaci prášok do pečiva, 6 žĺtkov, slivkový lekvár na naplnenie, soľ.

Postup: 1. Sušené mlieko rozrobíme s 200 ml vlažnej vody a pridáme kvasnice. 2. Pripravíme si cesto a necháme ho 2 hodiny kysnúť. 3. Cesto jemne rozvaľkáme, rozdelíme na štvorčeky, plníme slivkovým lekvárom a vytvarované buchty kladieme tesne vedľa seba. 4. Na vymastenom plechu buchty necháme ešte chvíľu kysnúť. elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3 čas pečenia: 30 – 40 minút NÁŠ TIP: Po upečení potrite buchty olejom, aby boli vláčne.