Suroviny: 1/2 kg polohrubej múky, 50 g tuku, 300 – 350 ml mlieka, 20 g droždia
3 lyžice cukru, 1 kg rebarbory, soľ.
POSÝPKA:
150 g hrubej múky, 75 g masla , 50 g cukru .
Postup: 1.
Z múky, mlieka, tuku a kvásku vymiesime redšie cesto, hneď ho rozotrieme na vymastený plech a dáme vykysnúť.
2.
Rebarborové listy odrežeme pri samom spodku rastliny, listy odhodíme, stonku ošúpeme a pokrájame na kocky. Keď je koláč nakysnutý, posypeme ho kryštálovým cukrom a navrch rozložíme pokrájanú rebarboru.
3.
Z hrubej múky, masla a práškového cukru urobíme posýpku, ktorou posypeme koláč. Môžeme ochutiť škoricou.
elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 20 – 25 minút