Suroviny: CESTO:4 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 g oleja, 1 lyžica vlažnej vody, 1 lyžica kakaa, 3 lyžice mletých orechov, 200 g hrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva.
PLNKA:
300 ml jahodového džúsu (alebo šťavy zo zaváraných jahôd), 200 g masla
150 g práškového cukru, 2 zlaté klasy, 250 g jahôd, čokoláda na ozdobenie,
tuk na vymastenie plechu .
Postup: 1.
Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s cukrom. Pomaly pridávame olej s vlažnou vodou, polovicu snehu z bielkov, kakao, pomleté orechy, preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame zvyšný sneh.
2.
Cesto vylejeme na pripravený plech a v rúre upečieme. V 300 ml jahodovej šťavy uvaríme 2 balíčky krémového prášku a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a po čiastkach k nemu pridávame vychladnutý krém.
3.
Do vychladnutého krému zapracujeme jahody nakrájané na menšie kúsky. Plnkou potrieme upečený a vychladnutý koláč. Posypeme strúhanou čokoládou, pokrájame na úhľadné kúsky a ozdobíme kôpkami šľahačky a jahodami.