Jahodový múčnik

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 29. 08. 2009

Suroviny: CESTO:4 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 g oleja, 1 lyžica vlažnej vody, 1 lyžica kakaa, 3 lyžice mletých orechov, 200 g hrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva. PLNKA: 300 ml jahodového džúsu (alebo šťavy zo zaváraných jahôd), 200 g masla 150 g práškového cukru, 2 zlaté klasy, 250 g jahôd, čokoláda na ozdobenie, tuk na vymastenie plechu .

Postup: 1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s cukrom. Pomaly pridávame olej s vlažnou vodou, polovicu snehu z bielkov, kakao, pomleté orechy, preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame zvyšný sneh. 2. Cesto vylejeme na pripravený plech a v rúre upečieme. V 300 ml jahodovej šťavy uvaríme 2 balíčky krémového prášku a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a po čiastkach k nemu pridávame vychladnutý krém. 3. Do vychladnutého krému zapracujeme jahody nakrájané na menšie kúsky. Plnkou potrieme upečený a vychladnutý koláč. Posypeme strúhanou čokoládou, pokrájame na úhľadné kúsky a ozdobíme kôpkami šľahačky a jahodami.