Suroviny: 1 hrnček mlieka (150 – 200 ml), 125 g masla , 6 lyžíc kakaa , 2 hrnčeky práškového cukru, 3 celé vajcia, 1 balíček vanilínového cukru,
1 a pol hrnčeka polohrubej múky , 1 balíček kypriaceho prášku, olej ,
šľahačková smotana. (nemusí byť)
Postup: 1.
V hrnci zmiešame 1 hrnček mlieka s 1 hrnčekom práškového cukru a so 6 lyžicami kakaa.
2.
Pridáme 125 g masla, povaríme a potom odložíme 1 hrnček kakaovej zmesi na polevu.
3.
V mixéri vymiešame 1 hrnček práškového cukru, 3 vajcia a 1 balíček vanilínového cukru.
4.
Do mixéra k vyšľahaným vajciam pomaly prilievame zohriatu kakaovú zmes.
5.
K zmesi v mixéri pridáme jeden a pol hrnčeka preosiatej múky s kypriacim práškom a vymiešame.
6.
Hlbší plech na pečenie vymastíme olejom, nalejeme cesto a pečieme asi 25 minút.
7.
Upečené, ešte horúce cesto pokrájame a polejeme polevou z hrnčeka. Koláč môžeme podávať s nesladenou šľahačkou.