Suroviny: KRÉM:1 liter 33%-nej smotany, 250 g čokolády na varenie.
CESTO: 8 vajec, 180 g práškového cukru, 160 g mletých orechov ,50 g žemľových omrviniek (alebo hrubšia strúhanka),pol balíčka kypriaceho prášku.
Postup: 1.
24 hodín pred pečením koláča za stáleho miešania prevaríme smotanu s čokoládou. Po vychladnutí zmes odložíme do chladničky. Na druhý deň vymiešame žĺtky s práškovým cukrom dopenista. Postupne pridáme pomleté orechy a žemľové omrvinky s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
2.
Cesto rovnomerne rozotrieme na menší plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a upečieme. Po upečení cesto vyklopíme na dosku a papier odstránime. Necháme vychladnúť.
3.
Čokoládovo-smotanovú zmes vyberieme z chladničky a vyšľaháme tuhý krém. Krém nahrubo natrieme na cesto. Zákusok odložíme do chladu, potom pokrájame na kocky. Posypeme pomletými orechmi alebo čokoládovými hoblinkami