Rezy Rigoletto

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 30. 08. 2009

Suroviny: 250 g masla, 120 g práškového cukru ,360 g hladkej múky, malinový džem PLNKA: 250 g práškového cukru, 4 vajcia ,200 g hrozienok, 150 g posekaných orechov, 200 g posekaného kandizovaného ovocia KRÉM: 3 vajcia, 300 g práškového cukru ,2 lyžice kakaa, 250 g masla POLEVA: 1 čokoláda na varenie ,70 g stuženého pokrmového tuku .

Postup: 1. Cesto: Z masla, práškového cukru a preosiatej múky vymiesime cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladničky. Studené cesto rýchlo rozvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a napoly upečieme. Teplé, čiastočne upečené cesto potrieme malinovým džemom. 2. Plnka: Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista. Penu nad parou zohrejeme, odstavíme a opatrne vmiešame posekané orechy, kandizované ovocie a hrozienka. Pripravenú zmes navrstvíme na cesto a vložíme dopiecť do rúry. 3. Krém: 3 vajcia, práškový cukor a kakao vymiešame dotuha nad parou. K vychladnutej zmesi pridáme zmäknuté maslo a vymiešame krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto. Čokoládová poleva: Čokoládu polámeme, spolu s maslom rozpustíme nad parou a vymiešame hladkú polevu, ktorú opatrne natrieme na plnku. Necháme stuhnúť, potom pokrájame.