Bravčové rezne od babičky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 30. 08. 2009

Suroviny: 6 PORCIÍ ....,6 – 8 bravčových rezňov (600 – 800 g) ,1 kg zemiakov, 3 vajcia ,4 strúčiky cesnaku ,100 g hladkej múky,500 g mrkvy, 250 g petržlenu 250 g zeleru, 2 cibule ,6 – 8 plátkov oravskej slaniny ,korenie „divočina“, majorán,1 bobkový list ,celé čierne a nové korenie ,mleté čierne korenie, soľ , olej na potretie pekáča .

Postup: 1. Umyté osušené rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a korením „divočina”. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu pokrájame nadrobno. 2. Očistené zemiaky najemno postrúhame (alebo pretlačíme), pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, hladkú múku, majorán, soľ a pripravíme cesto ako na zemiakové placky. 3. Dno vyššieho pekáča potrieme olejom, pridáme pokrájanú cibuľu, postrúhanú zeleninu, celé čierne a nové korenie a bobkový list. Na zeleninovú vrstvu poukladáme rezne, ktoré obložíme plátkami slaniny. Všetko zalejeme zemiakovým cestom. V dobre vyhriatej rúre pečieme približne hodinu. Podávame s varenými zemiakmi, uhorkovým šalátom alebo so sterilizovanou zeleninou.