Suroviny: 6 PORCIÍ ....,6 – 8 bravčových rezňov (600 – 800 g) ,1 kg zemiakov,
3 vajcia ,4 strúčiky cesnaku ,100 g hladkej múky,500 g mrkvy, 250 g petržlenu
250 g zeleru, 2 cibule ,6 – 8 plátkov oravskej slaniny ,korenie „divočina“, majorán,1 bobkový list ,celé čierne a nové korenie ,mleté čierne korenie, soľ ,
olej na potretie pekáča .
Postup: 1.
Umyté osušené rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a korením „divočina”. Mrkvu, petržlen a zeler očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle, cibuľu pokrájame nadrobno.
2.
Očistené zemiaky najemno postrúhame (alebo pretlačíme), pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, hladkú múku, majorán, soľ a pripravíme cesto ako na zemiakové placky.
3.
Dno vyššieho pekáča potrieme olejom, pridáme pokrájanú cibuľu, postrúhanú zeleninu, celé čierne a nové korenie a bobkový list. Na zeleninovú vrstvu poukladáme rezne, ktoré obložíme plátkami slaniny. Všetko zalejeme zemiakovým cestom. V dobre vyhriatej rúre pečieme približne hodinu. Podávame s varenými zemiakmi, uhorkovým šalátom alebo so sterilizovanou zeleninou.