Plnené palacinky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 30. 08. 2009

Suroviny: CESTO: 150 – 200 ml mlieka ,100 g múky ,1 vajce ,1 lyžička práškového cukru ,štipka soli ,olej na opekanie. PLNKA: 2 vajcia ,125 g mlieka ,20 g múky ,1 balíček vanilínového cukru , 70 g práškového cukru NA OZDOBENIE: šľahačka ,kompótové ovocie .

Postup: 1. V mlieku rozhabarkujeme múku, vajce, lyžičku cukru a štipku soli a necháme asi 10 min. postáť. Potom zmes opäť rozhabarkujeme. 2. Na panvici rozpálime olej a upečieme 4 palacinky. 3. Plnka: Z dvoch bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého zapracujeme 30 g práškového cukru. 4. 2 žĺtky, mlieko, múku, vanilínový cukor a zvyšok práškového cukru dáme do hrnca a dobre rozmiešame. Na miernom ohni za stáleho miešania varíme do zhustnutia. 5. Do horúceho krému opatrne vmiešame bielkový sneh. Na každú palacinku dáme časť plnky a palacinku preložíme na polovicu. Každú porciu ozdobíme šľahačkou a kompótovým ovocím.