Biela roláda Patrícia

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 30. 08. 2009

Suroviny: CESTO: ,5 vajec ,100 g kryštálového cukru ,1 lyžica oleja ,150 g polohrubej múky,1 lyžička kypriaceho prášku ,džem . PLNKA: ,3 vajcia ,4 lyžice kryštálového cukru ,4 lyžice polohrubej múky , štipka kypriaceho prášku ,2 lyžice kakaa ,100 ml rumu,100 ml jahodového alebo malinového sirupu ,džem . KRÉM: ,50 g stuženého tuku Palmarin ,50 g práškového cukru BIELA HMOTA: ,130 g sušeného mlieka ,130 g práškového cukru ,130 g stuženého tuku Cera ,čokoládová poleva .

Postup: 1. Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme kryštálový cukor, žĺtky a lyžicu oleja. Nakoniec zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené cesto zavinieme aj s papierom. Vychladnutú roládu rozvinieme, stiahneme z nej papier, potrieme džemom a pozdĺž dlhšieho okraja cesta vytvoríme z pripravenej plnky valček. Cesto opäť zrolujeme. 2. Plnka: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne primiešame 4 lyžice kryštálového cukru, žĺtky a 4 lyžice múky so štipkou kypriaceho prášku. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené vychladnuté cesto rozmrvíme do misy, pridáme 2 lyžice kakaa, 3 lyžice džemu, rum, sirup a spracujeme na tuhú hmotu. 3. Krém: Palmarin s cukrom dobre vymiešame a touto zmesou natrieme povrch rolády. Biela hmota: Zo sušeného mlieka, práškového cukru a tuku vypracujeme tuhšiu hmotu, ktorú vložíme do igelitového vrecka 40 cm)a vyvaľkáme. Vrecko?(25 z jednej strany rozstrihneme, hmotu preklopíme na roládu a mierne pritlačíme. Povrch rolády ozdobíme čokoládovou polevou.