Roláda so zemiakovou plnkou

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 30. 08. 2009

Suroviny: bravčové pliecko (600 g) ,350 g očistených zemiakov ,50 g pokrájanej cibule ,70 g hladkej múky ,1 vajce , pol lyžice oleja , rasca, 2-3 strúčiky cesnaku ,mletá červená paprika ,mleté čierne korenie ,200 g údenej slaniny , soľ .

Postup: 1. Umyté osušené bravčové pliecko rozkrojíme na veľký plát, jemne naklepeme, potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a posypeme sladkou paprikou (môže byť aj štipľavá). 2. Plnka: Zemiaky najemno nastrúhame, necháme 15 minúť odstáť, prebytočnú vodu zlejeme a trocha vytlačíme. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, hladkú múku, vajce a olej, posypeme rascou, osolíme a okoreníme. Môžeme pridať aj pretlačený cesnak. Dobre vymiešame a plnku navrstvíme na pripravený plát mäsa. 3. Mäso opatrne zrolujeme, osolíme a navrch poukladáme plátky slaniny. Rolku obtočíme kuchynskou niťou a preložíme na vymastený pekáč. Posypeme rascou, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom. Pečieme pol hodiny, potom alobal odkryjeme a mäso dopečieme dočervena (asi 15 minút). Počas pečenia podlievame vodou.