Chili con carne

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Hovädzie mäso, Vydané dňa: 30. 08. 2009

Suroviny: Prísady (pre 4 osoby):500 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľa ,1 lyžička hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, 0,5 lyžičky korenia čili, 1 lyžička soli, mleté čierne korenie, 100 ml červeného vína, 1 kocka mäsového bujónu, 1 konzerva nakrájaných paradajok, 1 konzerva fazule v slanom náleve, olej.

Postup: 1. Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame nadrobno (cesnak posekáme na menšie kúsky). Umyté osušené mäso pomelieme. 2. Na horúcom oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pomleté mäso, opražíme a posypeme 1 lyžičkou hladkej múky. 3. Potom pridáme posekaný cesnak, 0,5 lyžičky korenia čili, lyžičku soli a mleté čierne korenie. Podlejeme červeným vínom a mäsovým bujónom a 15 – 20 minút pod pokrievkou dusíme. 4. K udusenej zmesi pridáme pokrájané paradajky a precedenú odkvapkanú fazuľu (môžeme pridať aj malú konzervu kukurice). Premiešame, podľa chuti osolíme, okoreníme a ešte 10 minút dusíme. 5. Podávame s chlebom alebo dusenou ryžou.