Krkovička pre vítanú návštevu

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Bravčové mäso, Vydané dňa: 07. 10. 2009

Suroviny: 2 kg bravčovej krkovičky bez kosti vcelku Na marinádu: 2 lyžice citrónovej šťavy, 4 lyžice bieleho vína, 3 lyžice horčice, 1 lyžica medu, 2 lyžice oleja, 1,5 lyžičky soli Na náplň: 10 plátkov údeného mäsa - 2 mm hrubé, 10 plátkov tvrdého syra - 2 mm hrubé, 150 g čerstvých šampiňónov nakrájať na 2 mm hrubé plátky, Na potretie: 2 lyžice oleja.

Postup: Mäso nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky, ale nedokrojíme do konca, aby zostalo spojené. Zmiešame suroviny na marinádu a potrieme ňou mäso aj v rozreze. Zabalíme ho do alobalu a necháme v chladničke marinovať aspom 24 hodin. Na druhý deň dáme do každého zárezu v mäse plátok údeného mäsa, plátok syra a plátky šampiňónov. Potom mäso potrieme olejom a dôkladne ho zabalíme do alobalu, aby počas pečenia nevytekala šťava. Pripravené mäso vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a pečieme najmenej 2 hodiny - posledných 20 minút alobal roztvoríme a odokryté dopečieme dozlatista.