Nakladaná kyslá kapusta.

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Zelenina, Vydané dňa: 19. 10. 2009

Suroviny: Na 1 kg kapusty,2 dkg soli,trocha rasce.

Postup: Kapustu nastrúhať,okoreniť premiešať a nechať postáť cez noc.Keď zmäkne,dáme na spodok 7 dcl fliaš 3 guličky hrozna a troch kôpru a potom natlačím kapustu do 3/4 fľaše a potom do samého vrchu zalejeme šťavou z tejto kapusty./počula som však,že možno doliať aj vínom, čo by teda nebolo zlé. Ja ale nemám v tomto žiadnu skúsenosť,ale skúsim to určite!/ Fľaše uzatvoríme víčkom nie šrúbovacím,ale hlavicou zatlačíme. 2 týždne necháme v teple, sama vykysne,vyduje víčka a plasne,zakonzervuje sa.