Suroviny: 250 g mäsa (hovädzie, alebo teľacie, hydinové), 1 viazaničku polievkovej zeleniny (mrkvu, petržlen, zeler, mladý pór), 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, soľ, mleté biele korenie, 2 lyžice rajčinového pretlaku, 2,5 dl mäsového vývaru, 500 g cestovín (penne).
Postup: Mäso pokrájame na malé kocky, zeleninu tiež nadrobno, rovnako cibuľu a cesnak. Mäso opečieme na oleji, pridáme polievkovú zeleninu, cibuľu, cesnak a spolu osmažíme. Vmiešame rajčinový pretlak, prilejeme vývar a varíme asi 30 minút. Osolíme a okoreníme. Mladý pór pokrájame na polovičné kolieska. Cestoviny uvaríme podľa návodu, rozdelíme na taniere a prelejeme omáčkou. Ozdobíme pórom.