Suroviny: 750 g hovädzej kližky, 3 veľké cibule, 1/2 l svetlého piva (10°), 2 lyžíce masti, 1 - 2 krajce staršieho chleba, soľ, mleté čierne korenie, drcená rasca, majoránka, 3 strúčiky cesnaku.
Postup: Mäso nakrájame na kocky. Na masti zapeníme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a spoločne smažíme za stálého miešania až do zhnednutia mäsa aj cibule. Počas míešania pridáme okoreníme a orascujeme. Potom podlejeme troškou vody a asi polovicou piva. Osolíme a pod pokrievkou dusíme do zmäknutia mäsa. Ak treba pridať tekutinu, prilievame po troche pivo. K mäkkému mäsu pridáme rozdrobený alebo nastrúhaný chlieb, majoránku a povaríme za častého pomiešania do zhustnutia. Nakoniec pridáme rozmačkaný cesnak, prípadne dosolíme. Podáváme so žemľovou knedlou, cestovinami alebo s pečivom.