Cestoviny papardelle

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Cestoviny, Vydané dňa: 30. 10. 2009

Suroviny:250g papardelle 30ml olivovy olej, 200g prerastenej údenej slaniny - nakrájanú na tenké pásiky či štvorčeky, 3 stredne veľké pórky, rozrezané po dĺžke a potom na 1cm pásiky, 150 ml suchého bieleho vína, 125g sladkej smotany, 60g strúhaného parmezánu čerstvo nadrvené čierne korenie.

Postup: rozpáliť 1 PL olivového oleja na panvici a na strednom plameni opekať na pásiky alebo štvorčeky nakrájanú slaninku takmer dochrumkava. Potom opečenú slaninku vybrať z panvice a odložiť bokom. Do panvice doliať zvyšný olej a pridať nakrájaný pór. Podusíme- pokiaľ pór nezmäkne- (asi 5-10 minut, ale aby nezhnedol!) Zatiaľ si uvaríme cestoviny- parpadelle, podľa návodu na obale. Keď je pórik mäkký, pridáme naspäť opečenú slaninku, prilejeme vino a kuchtíme, až nám ostane len málo šťavy. Potom pridáme smotanu a premiešame. Scedené cestoviny pridáme do tejto masy a zľahka premiešame s pridaním nastrúhaného parmezánu. Podávame posypané drveným korením.