Ľahký dezert stracatella

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 03. 11. 2009

Suroviny: Na korpus: 3 vajcia, 60 g cukru, 60g hladkej múky, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 20 g kakaa, 2 PL oleja. Na krém: 500 ml bieleho jogurtu, 2 vanilkové cukry, 500 ml šľahačkovej smotany + 2 stužovače, 100g horkej čokolády, 100g Margot čokolády, 1 želatinový stužovač za studena od dr.Oetkera, trocha rumu.

Postup: Žĺtky umiešame s cukrom do peny, pridáme olej a znova prešľaháme, múku zmiešame s práškom do pečiva a kakaom a pridáme ku žĺtkom, premiešame a nakoniec z ľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypannej tortovej formy.( vel. 24cm ) Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi na 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Piškótový korpus dáme na tácku a okolo dáme umytý rám z tortovej formy. Jogurty zmiešame s cukrom, šľahačku ušľaháme so sužovačom, čokolády nahrubo nastruháme. Do pripraveného želat. stužovača pridávame jogurt, dôkladne zamiešame, pridáme šľahačky a nakoniec čokoládu. Nanesieme na piškót, pokvapkaný rumom a dáme cez noc vytuhnúť. Navrchu sú postrúhané Ľadové gaštany s trochou horkej čokolády. Vyzdobiť môžete podľa vlastnej fantázie.