Orechové rezy

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 03. 11. 2009

Suroviny: NA CESTO: 5 vajec, 15 dg cukru, 20 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2dl mlieka, 2dcl oleja, 10 vrchovatých PL mletých vlašských orechov. KRÉM: 1 l mlieka, 2 vanilkové pudinky, 4 PL gustinu alebo polohrubej múky, 6 PL cukru, 1 mascarpone alebo maslo,5 lyžíc rumu.

Postup: Vajcia + cukor vyšľahať, pridat olej, mlieko, múku s práškom do pečiva a orechy. Suroviny vymiešame a nalejeme na plech vložený papierom na pečenie a pečieme na 180st. doružova. Po upečení vyberieme, odstránime papier a prekrojíme na polovice. Medzitým si uvaríme krém:- mlieko+ pudinky+ múku + cukor rozmiešame v mlieku a uvaríme hustý pudink. Po vychladnutí spojíme s mascarpone, pridáme pár lyžíc rumu a vyšľaháme na hladký krém. Na tácku dáme polovicu piškótu, namažeme polovicou krému, zase piškót a zostatok krému. Nakoniec rezy posypeme mletými orechami a dáme na chvíľku vychladit. Krájame na podlhovasté kúsky.