Mandarínkové rezy

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 03. 11. 2009

Suroviny: Na piškót: 6 vajec -(žĺtky a bielky zvlášť), 120 g cukru, 2 PL kakaa a ku nemu dosypať do 120 g polohrubú múku. Krém: 200 g lahôdkovej kyslej smotany, 1 tvaroh - ušľahať s 1 vanilkovým cukrem spolu s 3-4 PL práškového cukru. Pridať asi 2 ČL citrónovej šťavy a vmiešať zľahka- (ručne) 250 ml ušľahanéj šľahačky alebo rastlinnej šľahačky.

Postup: Vyšľahať bielky s polovicou cukru, žĺtky šľahať 4 minúty s druhou polovicou cukru, potom zľahka primiešavať k vyšľahaným žĺtkom -striedavo bielky a múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 18 minút. Po upečení a vychladnutí potrieť marmeládou, navrch poukladať piškóty a pokvapkať vaječným likérom. Medzi piškóty poukladať kúsky kompótovaných mandariniek. Pripraviť si želatínový stužovač dr. Oetker podľa návodu a spojiť ho so smotanovou hmotou. Navrstviť na piškót, urovnať s cukrárskou kartou a dozdobiť šľahačkou a čokoládou. Dáme dôkladne vychladiť (najlepšie do druhého dňa).