Suroviny: Na cesto:5 rožkov, 1 vajce, 200ml mlieka, soľ, korenie.
Postup: Rožky nakrájame na kocočky, primiešame mlieko, vajce, štipku soli a štipku korenia, nalejeme na rožky a premiešame. robíme to pomaly a ručne, aby se rožky nacucaly mlieka a vytvorilo se cesto -ako hustejša plnka. Pokiaľ je to dosť riedke, prisypeme trocha strúhanky. Koláčovú formu vyložíme papierom na pečenie a cesto naň ručne rozhrnieme po celej ploche formy. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 10 minút. Po upečení by malo byť cesto pevné. (vyskúšame stlačením prstom). Po vytiahnutí z rúry potrieme pizzu kečupom, zmiešaným s kvapkou oleja, strúčikom prelisovaného cesnaku a bylinkami podľa chuti, napríklad bazalku, oregano ap. Kečup môžeme prisladiť troškou cukru.
Potom na pizzu naukladáme všetko, čo máte radi. (saláma, klobáska, kúsky rôznych zbytkov syra z chladničky, červenú kápiu, zelenú mladú cibuľku, plátkový syr...jednoducho čo chladnička dá alebo čo si kúpite. Pečieme potom ďalších 15-20 minút. Na prekvapenie zistíte že takáto pizza je naozaj dobrá!