Kapustníky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Pizza, Vydané dňa: 09. 11. 2009

Suroviny: 1/2 hlávky kapusty, hrubá múka alebo polohrubá múka, 2 vajcia, mlieko, olej, saláma-(podľa chuti, môže byť aj údené mäso alebo slaninka, proste čo chladnička dá), soľ, korenie, vegeta, pálivá paprika.

Postup: Tento recept robíme "podľa oka", preto je možné podľa potreby pridať múky atd.. cesto by sa ale malo trochu "nnaťahovať" a nemalo by ho byť moc - kapustu aj salámu by malo byť na ňom dobre vidieť ! 1/2 hlávky kapusty nastruháme, pridáme salámu nakrájanú na kocočky, 1 vrchovatý hrnček hrubej alebo polohrubej múky, môžeme ešte trochu zaprášiť hladkou múkou, 2 vajcia, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, podľa chuti soľ(docela dosť), vegeta, mleté čierne korenie, trocha pálivej papriky. Zmes dáme na plech vyložený papierom na pečenie, urovnáme do placky a pečieme asi 30minút vo vyhriatej rúre na 180°C . Keď pridáte do cesta aj prášok do pečiva, upečiete krásny kompaktný kapustový koláč. Tak už len nakrájať na kocky a dobrú chuť !