Luxusné jahodové rezy

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 09. 11. 2009

Suroviny: Zákusok pre labužníkov, ktorí majú radi jemne osviežujúce a nepresladené dezerty. Môže sa pripraviť z akéhokoľvek jemného ovocia.

Postup: CESTO: 5 vajec, 20 dkg cukru krupice, 100 ml vody, 100 ml oleja, 25 dkg polohrubej múky, ? prášku do pečiva. Žĺtky ušľahať s cukrom do peny, pridať olej, vodu, múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešať tuhý sneh z bielkov. Cesto naliať na vyšší plech 30 x 40 cm, vyložený papierom na pečenie a upiecť v predhriatej rúre na 180°C /15 – 20 minut... ..Na vychladnutý piškót naukladať akékoľvek jemné ovocie z kompótu alebo zmrazené.KRÉM: 1 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 1 vanilkový cukor a 4 PL cukru spolu uvariť. Do horúceho pudingu vmiešať asi tak 1 lyžicu masla. Do vychladnutého pudingu potom vmiešať 2 kyslé smotany, trochu práškového cukru a šľahačom dohladka vyšľahať. Na piškót s ovocím natrieť krém a navrchnaniesť 2 dotuha ušľahané šľahačky so ztužovačom. Nakoniec posypať nastrúhanou čokoládou. Doporučujeme rezy pripraviť večerr a nechať do druhého dňa dôkladne zatuhnúť v chladničke. Potom je to skutočná delikatesa.