Mokrá hrnčeková bábovka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Maškrty, Vydané dňa: 10. 11. 2009

Suroviny: 1hrnček kryštáľoového cukru, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 vanilkový puding, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 vajíčka, 3/4 hrnčeka oleja, 1 hrnček mlieka, 1 tvaroh 250g (ked nemáte, kľudne môžete nahradiť jogurtom-1 kelímok, kakao, hrozienka, orechy......čo kto má v bábovke rád.

Postup: Do misky si dáme najprv všetky suroviny čo sú suché a premiešame, potom pridáme hrozienka, mlieko, vajcia, olej, tvaroh. Premiešame a nalejeme 3/4 cesta do vymatenej a strúhankou vysypanej formy. 1/3 cesta si obarvíme kakaom a dolejeme do formy. Pečieme pri 150-180°C-( záleží na rúre, lebo každá pečie inak)- asi tak 40 minut. Ako je upečená, vyskúšame zapichnutím špajdle do cesta. Táto bábovka na 100% nebude suchá !