Kaukazský šašlík

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Tradičné jedlá, Vydané dňa: 27. 11. 2009

Suroviny: kuracie mäso čisté bez kostí, 1 celú väčšiu cibuľu, korenie, akékoľvek ďalšie korenie podľa vlastnej chuti, ocot, vodu, 10 špízových ihiel alebo špajle. Na prílohu: 10 ks rajčín, 2 veľké cibule.

Postup: 1. kuracie mäso nakrájame na kúsky- veľkosti väčšieho orecha a pridáme nadrobno nasekanú cibuľu. Všetko vložíme do misy a rukou pomerne silno premačkáme. Vzniknutú šťavu v mise ponecháme. Pridáme soľ, čierne mleté korenie a akékoľvek ďalšie korenie podľa chuti. Všetko zalejeme octom zamiešaným s vodou v pomere 1:1. A znova ručne premačkáme. Túto ochutenú zmes necháme v chladničke do druhého dňa odležať! 2. Takto pripravené mäso napichujeme postupne na špízové ihly (alebo na špajle). Na kaukaze sa používajú ploché ihly - šampury. Ihly kladieme na rozpálený gril a mäso priebežne polievame hodne koncentrovanou octovou vodou, ktorá dá mäsu výbornú chuť a zároveň hasí vzniknuté plamene pod mäsom. 3. Po upečení šašlík ponecháme na ihlách a ako prílohu môžeme podávať na koliečka nakrájanú cibuľu a rajčiny.