Slepačia polievka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Polievky, Vydané dňa: 02. 12. 2009

Suroviny: 1 sliepka, mrkva, petržlen, zeler aj s trochou vňate, kaleráb, pór, cibuľa, kúsok kelu alebo ružičkový kel, čierne korenie celé, vegeta, soľ.

Postup: Umytú a očistenú sliepku vložíme do hrnca- do ktorého sme už napustili vodu a chvíľu povaríme až nám vystúpa na povrch vyzrážaná pena, ktorú potom odoberieme. Potom vložíme zeleninu a koreniny a varíme pomaličky na slabom ohni približné 4 až 5 hodín. Po uvarení polievku precedíme. A dochutíme. Časť polievky si odoberieme do menšieho hrnca a vnej zavaríme -najlepšie doma robené rezance alebo mrveničku. Pri servírovaní polievku dozdobíme čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.