Plnená kuracia kapsa- so špenátom a syrom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 06. 12. 2009

Suroviny: ( pre 4 osoby): 4 kusy kuracích prsíčok aj s krídlom, 120 g šunky od kosti, 4 listy čerstvého špenátu, 120 g hermelínu, 150 g masla, 1 dcl olivového oleja, soľ, 400 g čerstvej brokolice, Korenie na kurča- (dá sa kúpiť zmes korenia , soli, papriky, byliniek a koreňovej zeleniny). Šťuchané zemiaky: 1 kg varených zemiakov, 4-6 ošúpaných cibúľ- ( pokrájaných na mesiačiky), 2 zväzky jarnej cibuľky s vňaťou, 1PL masla a 5 PL olivového oleja. Soľ, korenie. Zemiaky: Na panvicu dáme maslo a niekoľko lyžíc olivového oleja. Cibuľu osmažíme do karamelovej farby. Pridáme k uvareným zemiakom aj s tukom z panvice. Šťuchadlom rozmelníme na hrudkovitú kašu. Pridáme nakrájanú mladú cibuľku s vňaťou, okoreníme a osolíme podľa chuti.

Postup: Kuracie prsíčka pri krídle mierne naklepeme, aby sme narušili štruktúru mäsa. Nožom narežeme otvor v prsíčku pri krídle, stočíme šunku, špenát a syr do ruličky, špic stočenej šunky namočíme do olivového oleja a vložíme do pripraveného otvoru. Osolíme a okoreníme korením na kura. Na panvici si rozpálíme maslo aj olivový olej. Prsia prudko opečieme po obidvoch stranách a dáme do rúry predhriatej na 200°C na niekoľko minút piecť. Medzitým si pripravíme šťuchané zemiaky. Na záver si pripravíme brokolicu: Brokolicu očistíme a položíme do pary -(prípadne ju môžeme povariť v osolenéj vode). Mäkkú brokolicu vyberieme a pokvapkáme rozpusteným maslom.