Špenátové knedlíčky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 06. 12. 2009

Suroviny: (pre 4 osoby)- 400 g mrazeného špenátu, 200 g toastového chleba, 1 vajce, 100 ml mlieka, soľ a korenie na dochutenie.

Postup: Do hrnca si dáme variť vodu, ktorú mierne osolíme. Špenát rozmrazíme, prekrájame nožom a dobre vymačkáme, aby nebol vodnatý. Toastový chlieb nakrájame na drobné kocky, dáme spoločne so špenátom do misy, pridáme vajce, okoreníme a dobre premiešame. Pokiaľ je cesto moc tuhé, málinko ho doriedime mliekom. Z hotového cesta tvoríme za pomoci 2 lyžíc malé knedlíky, které varíme vo vriacej vode cca. 10 minút. Uvarené scedíme a necháme dobre odkvapkať. Podávame ako prílohu k mäsu.