Suroviny: (pre 4 osoby)- 600 g jahňací krk, 50 g cesnak, 1 lyžička soli, 1 lyžička čierne mleté korenie, 150 g krémový kozí syr, 50 g píniové oriešky, 400 g jablká, 20 g čerstvá mäta, 50 g hladká múka
Postup: Jahňací krk odblaníme a takto očištený ho nakrojíme tak, aby sme si vytvorili rovnomerne tenký plát mäsa, ktorý sa nám bude ľahko naklepávať. Mäso z ľahka rozklepeme, osolíme a okoreníme. Ošúpaný cesnak nadrobno nasekáme a zmiešame s kozím syrom. Touto zmesou potrieme mäso, posypeme na hrubom struhadle nastrúhanými jablkami, píniovými orieškami a nakoniec posypeme nadrobno nasekanou čerstvou mätou. Takto pripravené mäso balíme do rolády, ktorú pevne rolujeme, aby sa nám nerozbalila. Zrolovanú roládu zabalíme do alobalu, dáme do pekáča, podlejeme trocha vodou a pozvolna pečieme 40-50 min. pri teplote 170-180 °C. Upečené mäso vyberieme z pekáča a z výpeku urobíme šťavu na podlievanie rolády: Prilejeme trochu vody a necháme pejsť varom. Pre chuť i potechu oka si opečieme na masle koliečko jablka na panvici, zalejeme ho kalvadosom a na tanieri jablko ozdobíme snítkou rozmarínu."Ako omáčka sa hodí výpek z jahňacej rolády, mätový jogurt alebo omáčka z čiernych ríbezlí- ochutená portským vínom.“