Suroviny: (pre 4 osoby)- 1,2 kg hovädzieho nízkeho roštenca, morská soľ, korenie (podľa chuti), olej. Omáčka chimichurry: Vetvička kučeravej petrželky , vetvička bazalky, vetvička oregána, 1 jarná cibuľka, 1 dcl olivového oleja, 0,5 dcl vínného octu, štipka korenia chimichurry- (zmes sušených byliniek a papriky), soľ a mleté čierne korenie podľa chuti, 1-2 strúčiky rozmačkaného cesnaku, citrónová šťava
Postup: Mäso nakrájame na približne 300g nízké roštence, prepečieme ich na rozžeravenom drevenom uhlí cca 15 min. až na stupeň opečenia "medium", čo je v prostriedku ľahúčko ešte krvavé mäso. Mäso sa vopred nemarinuje v oleji, ani sa nekorení. Pred podávaním steak posolíme hrubou morskou soľou a okoreníme čerstvo namletým korením. Občas môžeme potrieť olejom, v ktorom je naložený rozmarín, celý cesnak a celé čierne korenie. Ale neni to nutné. Omáčka chimichurry: Najemno nasekáme bylinky, pridáme cesnak, nasekanú cibuľku, zalejeme olejom a octom, okoreníme korením chimichurry, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Zakvapneme citrónovou šťavou. Všetko zamiešame! Omáčka sa podává čerstvá. Servírujeme s čerstvým pečivom alebo len so zeleninou.