Suroviny: 100g (asi 20ks) sušených sliviek, 1 dcl vína, 4 cl ovocnej pálenky,
20 plátkov anglickej slaninky, 150 ml smotany, 1 lyžica medu. Vhodné ako predjedlo alebo ako jednohubky ku dobrej slivovičke.
Postup: Sušené slivky naložíme do zmesi vína a 2 cl pálenky- najlepšie cez noc. Namarinované slivky obalujeme v domácej slaninke a napichujeme ich na malé ihly vždy po jednom kuse. Potom ich prudko opečieme. Slanina pustí tuk, preto nemusíme na panvicu pridávať už žiadny tuk naviac. Opečené jednohubky vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Z panviice zlejeme vypečený tuk a prilejeme zostatok pálenky. Môžeme z ľahka opatrne oflambovať. Potom e pridáme za lyžicu medu, prehrejeme a zalejeme smotanou. Necháme povariť, až omáčka zhustne. Na taniereriky naporcujeme najprv omáčku a na ňu pokladieme opečené jednohubky.