Pečienková nátierka

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Špeciality, Vydané dňa: 07. 12. 2009

Suroviny: 200 g chudého bravčového mäsa, 400 g mastnejšieho bôčika, 400 g bravčovej pečene, 1 toastový chlieb, 1 dcl smotany na varenie, 2 vajcia, 1 čl mleté čierne korenie, soľ, štipku mletého zázvoru, 1/2 čl muškátového kvetu, 1/2 čl nastrúhanej citrónovej kôry.

Postup: Mäso bôčik a pečeň zomelieme a necháme schladiť. (každý druh mäsa osobitne). Nakrájaný toast zalejeme smotanou a necháme rozmočiť. Mleté mäso dáme do mixéra a osolíme. Potom pomaly pridávame rozmočený toastový chlieb a vymiešame, až sa hmota začne lepiť ! Potom po častiach pridáme aj pečeň, bôčik, korenie, citrónovú kôru a všetko vyšľaháme na hladkú hmotu. Túto hmotu naplníme do zaváraninových pohárov, ktoré dobre uzavrieme. Poháre potom vložíme do pekáča s vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 120°C a pečieme asi 1 hodinu. Hotovú natierku necháme vychladnúť !