Parmezánové knedlíčky do polievky

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Cestoviny, Vydané dňa: 07. 12. 2009

Suroviny: 3 krajce toastového chleba, 2 PL nastrúhaného parmezánu, 1 PL plnotučnej horčice, 1 vajce, štipka mletého čierneho korenia, soľ.

Postup: Toastový chleba rozmrvíme do misky, pridáme syr, horčicu, a vajce. Všetko spolu dobre vymiešame na cestíčko. Podľa chuti prisolíme a ochutíme štipkou korenia. Treba soliť opatrne, lebo parmezán aj horčica obsahujú soľ. Z cestíčka potom pomocou lyžičky vytvarujeme úhľadné knedlíčky, ktoré vkladáme do vriacej jemne osolenej ovdy. Varíme až pokiaľ nevyplávajú na povrch. Uvarené scedíme a necháme dobre odkvapkať.