Zemiakový šalát s hubami a syrom

Autor: Delicato <delicato(at)dedoverecepty.sk>, Téma: Šaláty, Vydané dňa: 07. 12. 2009

Suroviny: 600 g menších zemiakov, 200 g sterilizovaných húb v sladkokyslom náleve, 1 PL bieleho jogurtu, 1 dcl šľahačkovej smotany, troška mletej červenej papriky, 100 g kvalitného syra. (napr.Čedar), soľ, korenie.

Postup: Umyté zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ich scedíme a necháme schladnúť. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a dáme do misy. Pridáme na kúsky pokrájané huby aj s polovicou nálevu, primiešame jogurt, smotanu a podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec primiešame nahrubo nastrúhaný syr a premiešame. Hotový šalát dozdobíme bylinkami a mletou paprikou. Podávame k vyprážanému mäsu. (k rybe).